Details.

We are remodeling one of the rooms in our upstairs. On the blueprints this room is called “The Observatory”. It was originally designed to house a giant telescope. There’s counter level electrical outlets every two feet, the room is reinforced by concrete, and the room underneath contains a reinforced concrete pad to support a large telescope. The room never came to fruition as an Observatory; the previous owners of the house used it as a kid’s bedroom. It has my flight simulator and gaming computer.

We removed a shop-quality fluorescent light from the ceiling and two shop style LED lights from the walls today. Underneath, a very dark red paint. As we have seen throughout the house, when the previous owners painted a room, they left all fixtures and electrical or other coverings in place and painted around the accessory.

We now have to paint the ceiling and walls in this room.

It’s not a big deal, but it’s one extra step we didn’t plan on. Another fun discovery was the lack of an electrical box underneath the shop fluorescent lamp. We now need to fashion bracing up there so we can install a ceiling fan where the light once was.

It’s a good thing we’re all fairly good at home improvement projects.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.